woensdag 24 mei 2017

Epic moments

Nog 3 maanden en dan heb ik de Inferno alweer gehad. In mijn voorbereiding op de Inferno heb ik een aantal toffe wedstrijden in de planning opgenomen. De eerste 2 heb ik achter de rug: Zondag 30 april reed ik tijdens de Gert-Jan Theunisse Classic een ATB marathon van 120km en afgelopen zaterdag 20 mei deed ik mee op de lange afstand van de Pyramide cross duathlon in Austerlitz (9-27-4.5). Hoewel de ATB marathon echt een training voor me was, won ik op de lange afstand. Een mooie opsteker. Ook de duathlon verliep heel prima. Ik kwam als vierde dame over de finish en won bij de dames 40+. 

Gert-Jan Theunisse Classic (120km ATB)
Ondanks dat het echte lenteweer in vorige maand op zich liet wachten, werden de lange duurritten op de fiets meer en meer uitgebreid. Hoewel ik echt liever met de blote benen fiets, is het met de ATB met wat kouder weer ook prima te doen. Hoewel de lange ritten meestal op een rustiger tempo gaan, heb ik een aantal marathons ingepland tijdens mijn voorbereiding op de Inferno, waarin ik goed tempo mag fietsen. Prima voor de tempo hardheid. 

De GJT Classic startte ik samen met Marcel. We hadden erg aangenaam weer dus mooi in de blote benen. Bedoeling was 3 rondes biken van 40km. Hoewel het een relatief vlak maar gevarieerd parcours was, had iedere ronde een aantal echte killers erin (aantal korte steile klimmen en afdalingen met scherpe bochten achter elkaar aan). Een mooie uitdaging. Het gros van de deelnemers deed mee op de 80km en was daarom na 2 rondes al uitgefietst. Maar ook een groot aantal deelnemers van de 120km, hielden het na 2 rondes al voor gezien. 

De laatste ronde moest ik dan ook helemaal alleen fietsen. Mooie mentale training. Na 100km liep de energie wel langzaam terug, maar moesten de nodige kilometers nog wel weggetrapt worden. Niemand voor me te zien, niemand achter me zien. Doorgaan maar. Die finish komt vanzelf. Na 6:38 had ik 124km op de teller en beklom ik nog 1 keer de Alpe d'HuZwets. Ik finishte als eerste dame. Dat was een mooie bijkomstigheid. Goede training! Dus blijPyramide duathlon Austelitz (9-27-4.5)
Terwijl een groot aantal van mijn clubgenoten startten in onze eigen triatlon in Heerenveen, reed ik naar het midden van het land voor een geweldige cross duathlon. Nog niet eerder had ik meegedaan aan deze wedstrijd omdat ie normaliter in september werd verreden en dan was net mijn rustperiode ingegaan. Nu een mooie kans. Bovendien extra aantrekkelijk door de wat langere afstanden dan in de meeste cross duathlons. 


Ik was benieuwd hoe het zou gaan. Nadat ik in januari een scheurtje in mijn hamstring opliep tijdens de cross duathlon op Ameland en 2 weken later tijdens de warming-up voor de cross duathlon in Norg deze zwakke plek opnieuw scheurde, hield ik een aantal weken 'looprust'. Daarna gaan bouwen in duur. En pas weer enkele weken daarna gewerkt aan het tempo. Maar met inmiddels de nodige loopkilometers weer in de benen, met opvoerende tempo's, voelde ik me zeker over mijn loopniveau. Fietsen had ik ook veel gedaan, maar ook vooral op duur en minder op tempo. 

Er stond een mooi startveld. Dus dat werd zeker strijden. Spannend! De eerste run voelde goed. Een aantrekkelijk loopparcours met wat klimmen, dalen, boomwortels en bochten. Maar niet heel steil, extreem of zwaar. Ik liep op 4de positie en die plek, hield ik nagenoeg de hele run vast. Na een vlotte wissel, sprong ik op mijn nieuw ATB voor 4 fietsrondes van 7km. Aan de fiets lag het niet, die reed perfect. Toch kon ik niet maximaal de power op de pedalen zetten, die ik zou willen. Zo kwam tijdens de eerste ronde Dieuwertje Poort al voorbij en in de laatste ronde passerden ook Roos van Leengoed en Debbie Ammerlaan. Dus van een vierde positie terug naar positie 7. 

Aangekomen bij de wisselzone voor de laatste run, zag ik Roos en Dieuwertje. Mijn wissel was goed en de benen voelden ook nog fit. Dus direct goed tempo. Het lopen voelde lekker en ik kon voldoende pushen en kwam zo na 1 ronde op een 5de plek. Ook Debbie kon ik in de laatste ronde nog voorbij waardoor ik als 4de finishte. Tevens eerste bij de Dames 40+. Ik was erg tevreden over mijn loopvorm. Fietsen zou ik nog iets meer power willen hebben. Maar voor de weg naar de Inferno, vind ik het zo prima.

What's next?
Komende weken is de agenda best vol. Komend weekend 150km op de race in Teckelenburg om wat klimwerk te trainen. Dan staat Limburgs Mooiste (110km ATB) met aansluitend een trailrun op programma; ook in de Beach Challenge ga ik starten; de Hel van Ede-Wageningen (95km ATB + trailrun); Cross triatlon Gasselte en de Nisraman. Uitdagende vooruitzichten. Erg veel zin in. Helemaal lekker om dit op mijn nieuwe bike te doen: De Specialized Epic. Heerlijke bike. Geeft weer extra spirit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten